2019-01-24 – Najade Verduurzaamd

Eigen Haard maakt flat Najade duurzaam

AMSTELVEEN Woningcorporatie Eigen Haard heeft afgelopen week de verduurzaming afgerond van de flat Najade aan Watercirkel. Sinds eind november zijn zestig woningen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger gemaakt. De gevels, bergingen en het dak zijn geïsoleerd, en veel glas is vervangen door isolerend dubbelglas. Verder is de ventilatie vernieuwd, zijn er nieuwe voordeuren geplaatst en nieuwe sloten. Uit de kozijnen is asbest verwijderd en ook zijn de kozijnen aan de buitenkant geschilderd.

Bewoners zaten wel even in de troep. Zo moesten zij een aantal dagen genoegen nemen met houten schotten in plaats van ramen. Om de overlast te beperken is het werk in zo kort mogelijke tijd uitgevoerd. Bewoners die tijdens het werk niet thuis konden blijven vanwege leeftijd of ziekte, kregen een logeerwoning aangeboden. Voor wie het werk overdag een probleem vormde, was een rustwoning beschikbaar.

Eigen Haard maakt de komende jaren duizenden huizen energiezuiniger en wil dat in 2050 al haar woningen CO2-neutraal zijn.

 

Bewonerscommissie Najade komt op voor de belangen van huurders van Eigen Haard van de Najade-flat aan de Watercirkel in Amstelveen.

Contactgegevens

H. Kremer
Watercirkel 196
1186 NA Amstelveen

K. Buskermolen
Watercirkel 222
1186 NA Amstelveen